top of page
DSC04414.jpg

Štanjel kot navdih in atelje

Ali poznaš občutek, ko se čopič potopi v barvo in pusti prve sledi na papirju? Ali zaznavanje gline med prsti, medtem ko nastajajo fantastične oblike? Ali veš, kako izgleda odtis, ko se srečata črta in ploskev? Kaj pa, če umetniško sliko izvezemo in si jo nato oblečemo? Ali pa kako s pomočjo sonca in posebne fotografske tehnike ustvarimo čudovito fotografijo - fotogram? In kako so nepomembni detajli in nepričakovane situacije lahko dobra podlaga za barvit poster.

Ko domišljiji pustimo prosto pot so rezultati pogosto presenetljivi.

Za dodatno dozo navdiha in sproščenosti bo poskrbel krasen ambient Štanjela. 

Program letošnjih ustvarjalnih delavnic ArtŠtanjel, ki so ga pripravili likovni ustvarjalci in likovni pedagogi bo pri mladih spodbudil umetniški premislek in iskanje lastne izraznosti. Ob različnih likovnih tehnikah se bodo mladi poglobili v ustvarjanje, ki je vedno polno iskanja, raziskovanja in truda. Poleg praktičnih znanj bodo predstavljena tudi določena teoretična znanja ter zgodovina ustvarjalnih procesov.

Vas zanima, kako je svet okoli sebe videl eden izmed največjih kraških umetnikov? 

Obiskali bomo galerijo Lojzeta Spacala, ki je posvečena naravi in človeku na Krasu. 

Ustvarjalne delavnice so namenjene mladim ustvarjalcem od šestega do devetega razreda OŠ in prvim letnikom srednje šole. Primerne so za vse, ki uživajo v likovnem ustvarjanju in želijo svoje znanje še izpopolniti. Pa tudi za tiste, ki jim poletno ustvarjanje predstavlja idealno preživljanje šolskih počitnic.

Pred začetkom letošnjih ustvarjalnih delavnic smo ob sodelovanju ORE Krasa in Brkinov v Fabianijevi dvorani postavili fotografsko razstavo, ki priča o sproščenem, a ustvarjalnem vzdušju na lanskoletnih delavnicah. Na razstavi sta postavljeni platni, ki vse obiskovalce vabita, da svoj umetniški navdih izrazijo, začeto sliko nadaljujejo in tako pustijo svoj pečat.

ArtŠtanjel je vse to in še več.

Sproščenosti, novih poznanstev in ustvarjalnih užitkov na pretek!  

Pridne punce in pridni fantje ubogajo vse zapovedi.

Ko bi le. A vemo, da to največkrat to ne drži. Najbrž je tako tudi prav.

Dobrodošli na ArtŠtanjel 2023!

Izvedbo programa ArtŠtanjel 2023 je omogočilo sofinanciranje Občine Komen.

Obćina Komen grb.PNG
Partnerji ArtŠtanjel

ORA Krasa
in Brkinov

Društvo likovnih pedagogov Primorja

Športno kulturno 

društvo Hruševica

Športna zveza

Komen

bottom of page